maanantai 18. joulukuuta 2023

Cinemare 2023


Marraskuun 2023 alussa oli Joensuussa jälleen Cinemare- kauhuelokuvatapahtuma, johon totta kai osallistuin. Siellä tuli sitten katsastettua useampiakin kauhun ja scifin klassikoita (kuten Event Horizon, Forbidden Planet ja Robocop). Toki tuli myös nähtyä kolme kappaletta uudempia ja ennalta tuntemattomia elokuvia, joista seuraavassa lyhyet arvostelut.


Nightmare (Norja, 2023)
Ohjaaja: Kjersti Helen Rasmussen
Nähty: Cinemare 2023

Norjalainen kauhuelokuva Nightmare kertoo nuorestaparista, joka muuttaa ostamaansa kerrostaloasuntoon Oslon keskustassa. Alku sujuu auvoisasti, vaikka uuden kodin remontti teettääkin odotettua enemmän töitä ja naapurissa asuu astetta oudompi pariskunta pienen vauvansa kanssa. Pian nainen alkaa nähdä ahdistavia painajaisia, joissa hänen miestään muistuttava pelottava olento on hänen kanssaan tekemisissä hyvin intiimisti. Samalla valveen ja unen raja alkaa hämärtyä, ja lopulta myös valve-elämä alkaa muuttua painajaiseksi, josta ei näy ulospääsyä. Tästä elokuvasta ei ole paljoakaan pahaa sanottavaa. Nightmare sisältää monia tehokkaita kauhuelementtejä, jotka on punottu hyvin osaksi tarinankerrontaa. Varsinkin elokuvan äänimaailma on taidokas ja tarkkaan rakennettu, ja pitää otteessaan jopa silloin, kun itse tarina on vähän tyhjäkäynnillä. Tunnelmallinen kauhupätkä genren ystäville.

4/5 (Hyvä)


Beyond The Infinite Two Minutes (Japani, 2020)
Ohjaaja: Kunta Yamaguchi
Nähty: Cinemare 2023

Japanilainen elokuva Beyond The Infinite Two Minutes kertoo ravintolanpitäjästä ja hänen sekalaisesta ystäväpiiristään, joka huomaa yläkerran ja alakerran televisioiden olevan yhteydessä jonkinlaisen aikaluupin kautta. Toisesta telkkarista näkee kaksi minuuttia menneisyyteen, ja toisesta tietenkin kaksi minuuttia tulevaisuuteen. Kaveriporukka keksii oudosta aikaikkunasta ensin monenlaista hupia, ja pian he alkavat totta kai miettiä, miten tästä voisi repiä jonkinlaista hyötyä. Mutta voiko kahden minuutin aikasiirtymästä pystyä mitenkään hyötymään? Ja, mikä tärkeintä, voiko tulevaisuuteen ihan oikeasti luottaa? Beyond The Infinite Two Minutes on hauska, vauhdikas ja nerokkaasti käsikirjoitettu scifi-komedia, joka ei ota itseään turhan vakavasti. Edestakaisin koheltavat sankarit kuvittelevat muka olevansa fiksuja, vaikka itse asiassa ovat ihan yhtä lailla ajan vankeja kuin kaikki muutkin. Tämä katsoja ainakin nautti tästä hullutellusta täysin siemauksin, joten suosittelen.

4/5 (Hyvä)


Sissy (Australia, 2022)
Ohjaajat: Hannah Barlow ja Kane Senes
Nähty: Cinemare 2023

Sissy -elokuvan päähenkilö on somejulkkis Cecilia (kutsumanimeltään Sissy), joka saa kutsun vanhan lapsuuskaverinsa polttareihin keskelle erämaata. Mukana on myös muita tulevan aviovaimon ystäviä, ja alusta alkaen on selvää, että Cecilian ja näiden ystävien lapsuudessa on tapahtunut jotain dramaattista. Käy myös ilmi, ettei Ceciliakaan ole ihan sinut itsensä ja tämän menneisyyden kanssa. Ja kun jännitteet alkavat purkautua ja pian jopa ihmisiä alkaa kuolla, ei päähenkilö voi väistää omaa osaansa ja omaa kohtaloaan tässä helvetillisessä palapelissä. Veristä väkivaltaa ja sysimustaa huumoria sisältävä Sissy on mainio kauhupätkä, joka hitaan alun jälkeen ottaa kierroksia ja laittaa katsojan keskellä melkoista karusellia. Loppuratkaisu pistää sitten luun kurkkuun ja hyvin hämmentävään mielentilaan. Suosittelen silti.

4/5 (Hyvä)


Painajaismainen kauhumurhaaja tulevaisuudesta tässä vaan keskellä yötä sängyssä. Tule antamaan ruokaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti