torstai 1. lokakuuta 2020

Elokuun 2020 elokuvia

Puuta, heinää ja muutama vesiperä (Lock, Stock and Two Smoking Barrells, UK 1998)
Ohjaus: Guy Ritchie
Nähty: Netflix

Guy Ritchien klassikkorikosdraamakomedia Puuta, heinää ja muutama vesiperä jäi minulta aikoinaan näkemättä, joten Gentlemenin innoittamana katselin sen lopulta kotisohvallani. Enkä pettynyt. Elokuva sijoittuu Lontoon alamaailmaan ja rähjäisille pikkukaduille, joissa erilaiset sekalaiset porukat ja ihmiset yrittävät pärjätä ja rikastua joko huumeilla, ryöstöillä tai korttipeleillä. Kuten arvata saattaa kaikki ei näille tyypeille onnistu (jos yleensä mikään), ja siitä seuraa välienselvittelyjä, törmäilyjä ja katsojalle kaikenlaista huvia. Näyttelijät (sekä tutut ja tuntemattomat) tekevät kaikkiaan hyvää työtä, ja erinomainen dialogi ja nopeatempoiset juonenkäänteet pitävät kiinnostuksen yllä alusta loppuun asti. Erittäin mainio ja hauska leffa, suosittelen ehdottomasti.

5/5 (Erinomainen)


Rattiraivo (Unhinged, USA 2020)
Ohjaus: Derrick Borte
Nähty: Elokuvateatterissa

Tässä trillerissä sekavaa perhearkeaan joten kuten pystyssä pitävä nainen ärsyyntyy liikenteessä ja tööttää auton torveaan useampaan kertaan liikennevaloissa jumittavalle city-maasturille. Paha vaan, että kyseisen auton ratissa on Russell Crowen esittämä elämänhallintansa jo täysin menettänyt latvakakkonen, joka päättää antaa naiselle kaikkien aikojen opetuksen, piittaamatta siitä, kuinka monta ihmistä menettää samalla terveytensä tai jopa henkensä. Ihan pätevä leffa tämä on genressään. Mitään suuria yllätyksiä ei todellakaan ole luvassa, mutta kyseessä on kuitenkin enimmäkseen toimiva ja vauhdikas jännäri, ei vähiten Russell Crowen turpean ja uhkaavan olemuksen ansiosta. Juonenkäänteitä ja päähenkilöiden toiminnan fiksuutta tai sen puutetta ei tietenkään kannata ajatella kovin tarkkaan, mutta kestonsa verran tämä viihdyttää.

3/5 (Ihan ok)

Kassisen hillitty raivo.
Kassisen hillitty raivo.



Deadwood: The Movie (USA 2019)
Ohjaus: Daniel Minahan
Nähty: HBO Nordic

Klassisen Deadwood-sarjan jatkoksi tuotettu lännenelokuva jatkaa samalla tyylillä ja samoilla näyttelijöillä. Kymmenen vuotta on kulunut ja monet henkilöhahmot, niin hyvät, pahat kuin rumatkin, saapuvat takaisin Deadwoodin vaurastuneeseen pikkukaupunkiin, kuka mistäkin syystä. Pian alkaa tapahtua ja henki on herkässä. En keksi tästä mitään sen syvällisempää sanottavaa, muuta kuin että jos pidit alkuperäisestä Deadwoodista, pidät kyllä tästäkin. Vaikka leffa loppuu vähän töksähtäen, ei tarina jää kuitenkaan samalla tavalla kesken kuin originaali-sarjassa, ja ihan hyvin kaikki langat saadaan lopulta solmittua yhteen. Todellisen Deadwoodin tapahtumien kanssa tällä toki alkaa olla aika vähän tekemistä, mutta väliäkö hällä.

4/5 (Hyvä)


Tenet (USA 2020)
Ohjaus: Christopher Nolan
Nähty: Elokuvateatterissa

Christopher Nolanin uusin megaspektaakkeli Tenet on jälleen yksi vuoden elokuvatapauksista ainakin minulle, ja tokihan minun oli se myös nähtävä valkokankaalta, Kyseessä on eräänlainen agenttiseikkailu ja James Bond-variaatio, jossa on lisämausteena ajan kulun kääntävät laitteet. Niin yksittäiset esineet kuin kokonaiset ihmisetkin matkaavat ajassa eteenpäin ja taaksepäin tilanteesta riippuen, samalla kun päähenkilöt yrittävät estää koko maailman tuhon. Täytyy myöntää, että varsinkin loppukähinöissä olin aika pihalla siitä, kuka liikkui minnekin päin ajassa ja minkä takia, mutta elokuvan vaikuttavuutta ei voi kiistää. Spektaakkelia ja eeppistä toimintaa tosiaan riitti. Suosittelen, mutta myös varoitan: Tämä ei tosiaankaan ole mikään helppo pähkinä pureskeltavaksi. Itsekin ehkä tarvitsen toisen katsomiskerran, jotta tajuan mitä kaikkea tapahtui.

4/5 (Hyvä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti