lauantai 31. lokakuuta 2020

Syyskuun 2020 elokuvia

The New Mutants (USA 2020)
Ohjaus: Josh Boone
Nähty: Elokuvateatterissa

Kerta toisensa jälkeen siirretty ja lykätty supersankaridraama New Mutants ilmestyi lopulta syyskuun alussa elokuvateattereihin. Mitään suurta, ihmeellistä ja odottamisen arvoista tämä elokuva ei kuitenkaan tarjoa. X-Men-universumiin sijoittuvassa tarinassa viisi erilaista nuorta mutanttia on sijoitettuna syrjäiseen laitokseen, jossa heidät joko pyritään parantamaan tai sitten ei. Teinirimpuilujen ja sairaalamysteerin lisäksi loppua kohti tarjoillaan myös erilaisia kauhuelementtejä, jotka toimivat vaihtelevasti. Kovin pelottava elokuva ei tosiaan ole ja tuntuu välillä tv-sarjan pilottijaksolta, mutta ihan katsottava pläjäys on kyseessä. 

3/5 (Ok)


Kaksi paavia (Two popes, USA 2019)
Ohjaus: Fernando Meirelles
Nähty: Netflix

Kaksi paavia on hyvin perinteisellä pensselillä vedelty draamaelokuva väistyvästä paavista ja hänen seuraajastaan. Anthony Hopkins esittää vanhaa paavi Benedictus XVI:ta ja Jonathan Pryce kardinaali Bergogliota (tuleva paavi Fransiscus I), joka ei ole paaviksi valitsemisestaan erityisen innostunut. Elokuva koostuukin lähinnä siitä, että kardinaalia yritetään suostutella muuttamaan mielensä. Lisäksi keskustellaan elämän pienistä iloista, ja tuodaan katsojalle näkyväksi katolisen kirkon sisäisiä jakolinjoja. Tarina ei ole tosiaan kovin kummoinen, eikä niin uraauurtava kuin luulee olevansa. Pitäisikö olla muka jotenkin yllättynyt siitä että paavitkin ovat ihmisiä ja että katolisen kirkon sisällä jotkut ajattelevat asioista eri tavalla kuin toiset? Pääasiassa tämä leffa onkin pelkkä kahden pääosannäyttelijänsä taidonnäyte, ja kaikki muu on vain pelkkää oheistauhkaa. Kyllähän tämän katsoo, mutta vähän vähemmän munatonta lähestymistapaa olisin kaivannut.

3/5 (Ihan ok)


Lost Boys (Suomi 2020)
Ohjaus: Joonas Neuvonen ja Sadri Cetinkaya
Nähty: Elokuvateatterissa

Lost Boys on eräänlainen jatko-osa kymmenen vuoden takaiselle Reindeerspotting-dokumentille, jossa seurattiin rovaniemeläisten narkkarien enemmän tai vähemmän sekavaa elämää. Samanlaista sekoilua ja huumeidenkäytön kuvausta tämä uusikin leffa on, mutta nyt tyylilaji on enemmän tajunnanvirtamainen ja aikatasoilla leikittelevä. Toisaalta seurataan päähenkilöiden euforista matkailua Kaakkois-Aasian huumehelveteissä, toisaalta taas yritetään paljon myöhemmin saada selville miksi yksi päähenkilöistä kuoli tällä matkalla ja miten hän kuoli. Näiden aikalinjojen lisäksi elokuvan ohjaaja eli yksi päähenkilöistä höpöttää sekavia ajastaan suomalaisessa tutkintavankeudessa. Ihan jees dokkari, mutta aika vähän tästä jäi käteen. Edeltävä elokuva teki kaiken ekalla kerralla paremmin ja uutuudenviehätyskin on tästä hörhöilystä suurelta osin kadonnut.

3/5 (Ok)


Antebellum (USA 2020)
Ohjaus: Gerard Bush ja Christopher Renz
Nähty: Elokuvateatterissa

Antebellum on kauhunsekainen draamaelokuva afrikanamerikkalaisten asemasta Yhdysvalloissa. Tarinassa liikutaan kahdessa tapahtumaympäristössä, sisällissodan aikaisella puuvillaplantaasilla, ja nykyajan modernissa suurkaupungissa. Aluksi vaikuttaa erittäin epäselvältä, mitä näillä aikalinjoilla ja niiden tapahtumilla on tekemistä toistensa kanssa, kunnes elokuvan loppupuoliskolla selviää musertava totuus. Teknisesti ja tarinaltaan elokuva on upea taidonnäyte, ja kaikki näyttelijät pistävät parastaan. Suosittelen, tosin kuvasto ja jotkin tarinankäänteet ovat aika rankkoja, joten ei herkille katsojille.

4/5 (Hyvä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti